Защо да изберем ПВЦ за дограмата у дома

Защо да изберем ПВЦ за дограмата у дома?

UPVC е издръжлив материал

UPVC е отличен материал за прозорци поради своята издръжливост и ниски изисквания за поддръжка. Не се нуждае от често почистване и специално покритие. За разлика от това, дървените и алуминиевите прозорци и профили изискват специални покрития, за да устоят на мръсотия. Почистването на ПВЦ дограма е проста задача, която може да се изпълни с гъба и кофа със сапунена вода.

Неговата издръжливост го прави отличен избор за подмяна на прозорци и врати. UPVC прозорците са устойчиви на огън, термити и влага. Освен това са устойчиви на цветовете и няма да избледнеят като дървените прозорци. Друго предимство на ПВЦ дограмата е, че те са херметични, така че могат да предпазят праха и мръсотията от дома ви.

Не гние

PVC не изгнива и можете да го монтирате, без да се притеснявате за риска от заразяване с термити. Има обаче някои неща, които трябва да знаете, преди да монтирате PVC. Първо, важно е да се отбележи, че PVC се разширява и свива в зависимост от температурата и съдържанието на влага, но тези ефекти не са сериозни. При монтажа на PVC е задължително да следвате инструкциите на производителя, за да избегнете грешки. Това ще помогне да се гарантира, че закупеният от вас продукт е инсталиран правилно и че гаранцията се поддържа.

Друг важен аспект на ПВЦ е, че той може да се рециклира. Можете да намерите много продукти, които са направени от рециклиран PVC. Все пак трябва да сте наясно, че прекомерното излагане на ултравиолетови лъчи и озон може да накара PVC да стане по-крехък.

Защо да изберем ПВЦ за дограмата у дома - не гние

Гъвкавост

За разлика от дървените прозорци, PVC прозорците са гъвкави и можете да ги отваряте или затваряте по много различни начини. Те също се предлагат в много различни цветове, включително класическо бяло. Този материал е много издръжлив и може да издържи десетки години. Когато избирате нов прозорец, вземете предвид неговото местоположение, климат и архитектура. Изборът на правилния материал може да направи голяма разлика в цялостния външен вид на вашия дом.

ПВЦ е енергийно ефективен материал

ПВЦ дограмата има много предимства. На първо място, те са 100% рециклируеми, което означава, че няма да допринесат за замърсяване или отпадъци. Освен това тези прозорци използват много малко енергия по време на производствения процес. Това означава, че те могат да намалят сметките за енергия с до 50%. Друго предимство на PVC дограмата е дългият й живот.

Защо да изберем ПВЦ за дограмата у дома - енергийно ефективен

Може да се боядисва

ПВЦ дограмата може да бъде боядисана, за да отговарят на дизайна на вашия дом. Можете не само да изберете желан цвят, но и допълнителен ефект – имитация на дърво, метал, както и различни текстури.

Вашият коментар