Килими

За какво е килимът?

Днес практически всеки може да си позволи да си купи килим. Основният въпрос е как да изберете килим с добро качество на достъпна цена. Нека се опитаме да разберем какво точно да търсим при избора на толкова важна мебел.

Ако все още не можете ясно да определите дали имате нужда от килим, нека се опитаме да разберем целесъобразността от закупуването му. За да разберете дали е необходима нова мебел в къщата, предлагаме ви да се запознаете с кратък списък с предимствата на този продукт, а именно:

Наличието на килим прави почистването много по-бързо.

Килимът действа като звукоизолация. Модните тенденции на окачването на килими на стената по време на Съветския съюз се дължат на малката дебелина на стените в повечето панелни жилищни сгради.

Килимът придава на стаята уют и топлина на домашна атмосфера.

Благодарение на вълната, както и нейните синтетични заместители, килимът е незаменим през студените зими, тъй като помага да се запази топлината в стаята.

Естествената вълна действа като масажор при докосване на краката. Това подобрява кръвообращението в долните крайници, повишава тонуса на тялото и дори нормализира кръвното налягане.

Дори да сте имали съмнения относно закупуването на килим, те най-вероятно се разсейват, съответно вече сте решили сами. Ако вземете положително решение по отношение на закупуването на нова мебел, трябва да разберете как да изберете килим на пода.

Какви видове килими има

Всички килими могат да бъдат разделени на 3 големи групи: естествени, синтетични и смесени. Всички те имат свои собствени нюанси, за които ще говорим по-подробно.

Килими от естествени материали

Естествените покрития включват продукти от вълна, лен, коприна, памук или сизал. Вискозата също може да бъде включена в тази група. Въпреки синтетичния произход на материала, той е създаден от естествени растителни целулозни влакна.

Синтетични

Основното предимство на синтетичното покритие е неговата ниска цена. Ако въпросът е кой килим да изберете най-евтиният, тази опция е идеална за Вас. Такива килими са направени от прости материали от синтетичен произход: полипропилен, акрил, терклон или полиамид.

Смесени

Комбинацията от естествени и синтетични четина позволява покритие от ново поколение: високо качество на атрактивна цена. Цената на стоките зависи от процента на материала. Често се използват 70-80% от един вид влакна, останалите 20-30% падат върху друг материал. Цената зависи от преобладаващата част, докато естествените материали са по-скъпи.

Вашият коментар