Видове дюбели за изолация

Видове дюбели за изолация

При монтаж на изолация дюбелите трябва да бъдат здраво закрепени. Крепежните елементи трябва да са най-малко пет на плоча, четири във всеки ъгъл и един в средата. В зависимост от теглото на изолационните плочи, може да се наложи да използвате повече крепежни елементи. Тези стойности важат само при вътрешна изолация на дома.

Тарелковидни дюбели

Видове дюбели за изолация - тарелковидни

Тарелковият дюбел е механичен елемент, който закрепва изолацията към стената. Използва се в приложения, които са подложени на голямо напрежение и високи температури. Неговият дизайн е необичаен, с три части: капачка, която захваща изолацията, вътрешна здрава сърцевина и анкерна втулка. Тези части са предназначени да предпазват изолацията от изместване по време на монтажа.

Тарелковите дюбели са изработени от полипропилен. Този материал е по-здрав от пластмасата и няма да се счупи при удар. Те също така разполагат с метални крепежни елементи за закрепване на изолатора към стената. Освен това металът е отличен проводник на студ, а термичната му глава помага да се предпази от студ.

Метални дюбели

Видове дюбели за изолация - метални

Металните дюбели се използват за закрепване на изолация към стените. Те са по-здрави от другите видове крепежни елементи и издържат до 300 кг натоварване. Те също се предлагат в различни размери и могат да бъдат персонализирани. Тези крепежни елементи също са идеални за използване с тежки топлоизолатори.

Металният дюбел за изолация се състои от два компонента: втулка и дистанционен елемент. Втулката има три секции, една глава и една обикновена зона, а дистанционният елемент има две секции, глава и обикновена зона. Издържат на ветрови натоварвания и се монтират в конструкцията на сградата с помощта на механично закрепване.

Дюбелите са с различни размери според предназначението си. Някои са направени от полипропилен, докато други са направени от найлон или полиетилен. Те обикновено са по-достъпни от металните пирони.

Полипропиленови дюбели

Видове дюбели за изолация - пластмасови

Изолационните дюбели се използват за различни топлоизолационни материали. Предлагат се в широка гама от тегла и материали и могат да се използват за монтиране на изолацията по различни начини.

Дюбелите са изработени от полипропилен, полиамид и найлон и имат различна степен на якост и топлопроводимост. Пластмасовите дюбели се използват най-добре за монтиране на топлоизолация върху твърди повърхности. Те не са подходящи за монтиране на тежка изолация върху кухи стени, но са идеални за монтиране на пенобетон.

Дюбели тип чадър

Видове дюбели за изолация - тип чадър

Дюбели за изолация тип чадър са често срещан и евтин начин за закрепване на изолация към стените. Изработени са от пластмаса с метална сърцевина. Металът се използва за защита на изолацията от вятър и като опора за лепилото. Пластмасата се използва и за предотвратяване на студени мостове в местата, където изолацията се прикрепя към стената. Полагането на изолация трябва да бъде завършено при специфични метеорологични условия, за да се осигури максимална ефективност.

Дисковите дюбели се предлагат от различни материали. Метална версия има сърцевина и втулка. Металният дюбел е по-издръжлив от пластмасовия елемент. Металните елементи обикновено са по-скъпи от пластмасовите. Металните дискови дюбели обикновено се използват за кухи нагреватели, докато пластмасовите дискови дюбели се предлагат от найлон или полипропилен.

 

Вашият коментар