Удобства свързани с вашите плочки за баня

Ако попитаме който и да е човек, как изглежда банята на мечтите му, той веднага ще започне да описва основните детайли, които си представя. Комфортната баня, в която човек се чувства добре е облицована с плочки за баня в любимия му цвят. В това отношение модата и съветите на близки и приятели нямат значение. Важното е всеки да облепи банята си с плочки в цветове, които го карат да се чувства добре.

Когато се избира покритие за пода на банята, най-важното е то да не е хлъзгаво, за предпочитане са матираните плочки за баня. Някои хора предпочитат мозайка, но това решение не винаги е удачно. Мозайката не понася добре силни почистващи препарати – появяват се бели петна, които после не могат да се отстранят. Счита се, че върху мозайка се стъпва по-устойчиво и няма опасност човек да се подхлъзне. С подходящи плочки за баня, които са предназначени специално за пода, се постига същия ефект. Те може да са гладки или релефни, но при всички случаи създават устойчивост при ходене върху мокрия под.

Изборът на теракота и фаянс е първата стъпка от ремонта на банята. Сред богатото разнообразие от плочки за баня по магазините, хората са привлечени от ярките цветове и нетрадиционни шарки и мотиви. С тези плочки за баня може да се създаде една неповторима визия на банята, която обаче може да се окаже доста трудна за поддържане. Най-лесно се поддръжа чистотата и реда в баня, облицована с плочки за баня в класически стил, в светли тонове. Сдържаните цветове и традиционни орнаменти освен, че се почистват лесно, са много стилен фон за съвременното обзавеждане за баня.

Друго нещо, което ще направи по-уютно това помещение, са дребните детайли. Разбира се, че основната красота ще носят избраните от вас плочки за баня, някои красиви аксесоари за баня или пък декоративни хавлии и кърпи могат да вършат чудеса. Напоследък технологията за печат силно се разви и вече даже има възможност за печат върху мебели и санитарен фаянс – какво по-хубаво от това да пренесете декорацията от налепените плочки за баня върху мебелите и санитарията.

Разгледайте плочките за баня на Керанова от този линк

Вашият коментар