продажба на кола

Трябва ли да продадем старата си кола и как?

В днешно време всяко семейство има поне по един или два автомобила, а в някои случаи всеки член на домакинството има автомобил. Това на свой ред може да се нарече проблем, тъй като паркоместата в градовете стават все по-малко, а околната среда страда все повече от изгорелите автомобилни газове.

Ако вие имате автомобил, който не шофирате и нямате намерения да го използвате вече, то ние ви съветваме да го продадете на друг човек или фирма. Няма нужда неизползваемите автомобили да заемат излишно място пред блоковете или малките и без това тесни улички. В днешната статия ще стане на въпрос за това как лесно, бързо и на добра цена можем да продадем вече ненужната за нас кола.

Защо да продадем автомобила си, а не го задържим за всеки случай?

Може би една част от четящите тази статия ще си кажат, че продажбата сега на един автомобил може да е загуба поради причината, че те могат да поскъпнат в бъдеще. Това обаче не може да бъде предвидено от никой, а в момента цените на автомобилите са доста завишени в сравнение с предишни години, което се дължи на много фактори.

На мода все повече стават електрическите автомобили, за които се смята, че са по-бързи, икономични, сравнително евтини за поддръжка и най-вече екосъобразни. Също така собствениците на електромобили имат някои предимства, които шофьорите на автомобили с ДВГ нямат.

Ние ви съветваме да продадете автомобилите си, които не се карат и по този начин да се отървете от плащането на данъци и други задължителни неща, без които не може. Има много начини, по които да продадете автомобила си бързо, лесно и за добри пари. А сега нека да продължим по същество.

Продажба чрез компания за изкупуване на автомобили

Това е може би най-лесният и бърз начин, по който вие може да продадете своя автомобил и да получите парите си още на следващият ден. Всичко което трябва да направите е да се обърнете към такъв тип компания за изкупуване на коли и да си уговорите среща, на която автомобилът ви да бъде огледан и оценен.

Трябва да знаете, че различните компании изкупуват автомобили от различна година на производство. Това ще рече, че ако автомобилът ви е от по-старите модели, то той може да не бъде закупен от компанията. Всичко това може да бъде изяснено с едно предварително обаждане и консултиране с човек, работещ във фирмата.

Продажба на колата в интернет

Едва ли има някой, който да оспори факта, че интернет пространството е едно място в което има всичко нужно на човека. Това от своя страна е знак, че продажбата на колата ви може да стане чрез интернет обява на различни места. По този начин много хора, търсещи нов автомобил ще могат да видят вашият и ако има хареса да се свържат с вас.

бърза продажба на кола

Преди да публикувате интернет обява с колата си е добре да я приведете в нормален вид или по-лесно казано- да я измиете и изчистите. Може да отидете на автомивка и да поискате цялостно почистване на колата, което няма да ви струва чак толкова много, но пък ще ви бъде от помощ.

цена на автомобил

Цената на автомобила, която ще поставите също е от значения, тъй като твърде високата или ниска цена могат да откажат потенциалния купувач. Съобразете цената със годините на автомобила, изминатите километри, състоянието му и консумативите, с които го продавате. Може да се каже, че цената е фактора, който продава автомобила. Напишете своят телефонен номер, на който хората да се обаждат за евентуален оглед на колата преди покупката. Съветваме ви никога да не отказвате оглед, защото по този начин вие губите потенциален купувач за колата ви.

Вашият коментар