покупка на кола

Топ 5 съвета при покупката на кола от чужбина

Покупката на кола от България е лесен процес за мнозина от нас, но покупката на кола от чужбина може да ни се стори трудна задача. „Неизвестните“ при такава покупка са много и ако не бъдат открити, то вие може много сериозно да сгрешите и така да похарчите парите си за кола, която няма да ви върши работа. Тази статия е именно за тези шофьори, които искат да си закупят кола от чужбина.

От коя държава да е автомобила

Държавата, от която ще бъде закупен автомобила е от значение до голяма степен. Ние като шофьори от България е логично да търсим и купуваме автомобили от Европа. Това е така, защото пътната връзка с другите държави на континента е лесна и бърза. Друг е и факта, че пътните условия в Европа са по-благоприятни и оттам качеството на автомобилите е по-добро.

Хубаво е да търсите автомобил от държави, в които снега е рядко срещано явление, тъй като хвърлянето на пясък и сол по пътя вреди на автомобила по един или друг начин (ръжда и разяждане на купето отдолу). Хубаво помислете и се консултирайте с някого, купувал си автомобил от европейска държава.

На собствен ход ли да бъде докарана колата или на платформа

Не всеки от нас има възможността да излезе в чужбина, за да си търси и купи нова кола. Това е и главната причина за докарването на автомобили на платформа. Разлика има и тя е, че при докарването на собствен ход, вие ще може да разберете как се държи автомобила на пътя и има ли някакви проблеми. Рисковано е да тръгнете на дълго разстояние с нова кола, която не познавате, но пък със сигурност е по-добрият избор.

Оглед на автомобила преди покупката

Огледа на автомобила е винаги нужен и винаги е от голяма полза. Той трябва да бъде направен преди покупката на колата и помощ може да получите от компания за предварителен оглед на кола. С вас може да дойде специалист, който разбира от автомобили, може да даде експертно мнение и да ви даде сигурност при покупката. Не отказвайте помощ за огледа, дори и той да бъде платен. Сумата си заслужава, защото ако купите повреден автомобил, то той ще ви излезе много по-скъп.

Разговор с продавача

Когато намерите точната кола за вас е добра идея да се свържете по някакъв начин с човека или фирмата продавач. Тази връзка може да е по телефон, чрез имейли или пък чрез чат в някоя социална мрежа. Ние препоръчваме да се чуете по телефон, като предварително сте си записали въпроси, които да бъдат зададени относно колата.

Плащането

Плащането също е част от покупката и трябва да знаете как точно да стане то. Не е хубаво предварително да се праща капаро по банкови сметки или пощенски преводи, защото може да се случи всичко и вие да не си върнете парите. Най-добре е след огледа да се изготви договор за плащане, който да служи за доказателство, че са направени парични преводи към продавача. Така хем вие ще сте сигурни, че всичко е точно, хем продавача ще си получи своето.

Вашият коментар