Сребърни бижута

Разнообразие от сребърни бижута

В бижутерството често среброто се примесва с други метали, като се цели постигане на по- голяма здравина и устойчивост на материала. Най-популярните сребърни бижута със сребристо-сивкав оттенък се изработват от сребро с концентрация 92,5%. Среброто с проба 925 често се смесва с мед. Следва иброяване и на други интересни примери за видовете сребро.

Черно сребро

Черното сребро често се използва за изработка на бижута. Начинът, по който се получава черното сребро е посредством оксидация на обикновено сребро, което се третира с тежки химични разтвори. В следствие на този процес бижутата придобиват изключителна бляскавост. Друг вид сребърни бижута са бижута от родирано сребро. В този случай среброто изглежда като бяло злато. Металът родий, използван за външен и покривен слой на материала, придава този бял цвят. Имитацията е много сполучлива. Родираните бижута са много подходящи за почитателите на класни и изискани бижута.

В бижутерията се среща и розово сребро

В сребърната бижутерия се използва и розовото сребро. То е изключително ефектно и с нежна и фина визия. Нежният розов цвят се придобива след примеса на среброто с розов родий. Изборът на бижу от розово сребро е изключително изискан подарък. Приема се за израз на любов и създава романтични нагласи. Това би било прекрасен подарък да зарадвате своята избранница. Бижутата от цветно сребро са достатъчно бляскави и рядко се комбинират със скъпиценни и полускъпоценни камъни или минерали. Уникалността им се придава от оцветения благороден метал. Надявам се споделената информация ще ви помогне при последващ избор на сребърно бижу и вече ще чувствате себе си доста по-уверени в избора си на такова.

Дали ще бъде подарък за вас самите или за ваш близък или любим, изборът ви ще е доста по-осъзнат и постигнатия ефект – неотразим.

Вашият коментар