Пречиствателна станция

Предимства на вертикални резервоари за вода

Вертикалните резервоари за вода са съдове, предназначени за съхранение на битови и промишлени течности. Вертикалните резервоари и контейнери се използват широко в индустрията за съхранение на течности и ви позволяват да създавате капацитивен склад за всякакъв обем и предназначение.
Безспорното предимство на такива хранилища е мащабируемостта. Това дава възможност да се организира съхранение на масло (съхранение на гориво) на практически всякакъв обем на малка територия, тъй като площта, заемана с вертикален капацитет от 1000 кубически метра. е само около пет дузини квадратни метра. Друго важно предимство на вертикалните резервоари пред полимерните е възможността за ремонт и устойчивост на температурни крайности.
Основното предимство на вертикалните резервоари за вода е икономичността на заеманото пространство, което осигурява безпроблемното инсталиране на резервоарното оборудване на относително малък парцел. Обемът им обикновено е стотици, а понякога и хиляди кубически метри, което е известен проблем при транспортирането им до мястото за монтаж.

Има няколко решения за решаване на този проблем:

Производство на вертикални резервоари в ролки (RVS метод на търкаляне); – С този метод панелите се сглобяват от листове с определен размер, обработени по периметъра. След това се заваряват и изпращат да се навиват на ролки.
Монтаж от лист на лист (метод за сглобяване VST лист по лист); – За този метод се използват листове с максимални определени размери. Ръбовете на листа се обработват на стационарни машини. Детайлите на стените на листовете с обработени ръбове се разточват до проектния радиус и се поставят в специални контейнери за транспортиране.
Комбиниран RVS монтаж;
Характеристики на дизайна на вертикални резервоари
Вертикалните резервоари имат редица характеристики в сравнение с хоризонталните, което се дължи главно на големите им обеми. Една от характеристиките е структурата на покрива.
Дъното на вертикалния резервоар е направено от заварени стоманени листове, има наклон от центъра към периферията, равен на 2%. Наклонът на дъното е необходим за източване и отстраняване на течността при подготовката на продукта за ремонт.
Конструкциите на вертикалните резервоари с обем над 40 куб. метра са направени под формата на подвижни панели, навити на ролки, които са големи за транспортиране. Това им позволява да бъдат транспортирани на значителни разстояния и да извършват инсталацията си директно на мястото на експлоатация.
Гаранция на резервоари – 1 година от датата на въвеждане в експлоатация. Срок на експлоатация – над 10 години. Вертикалните резервоари за вода се изработват по поръчка, докато производството е възможно според условията и индивидуалните изисквания на клиента. Много от тях може да намерите на изгодни цени в Екотим Инженеринг 09 ООД.

Вашият коментар