Полезни съвети след покупката на къща на село

Напоследък се наблюдава много хубава тенденция в България, която се изразява в покупката на все повече къщи по селата и тяхното ремонтиране. От дълги години се говори за това зеселване по селата и ето, че се случва и може само да се радваме на този интерес. В днешната статия ще научите за 5 лесни съвета, които ще са ви в помощ след покупката на къща на село.

Уверете се, че по къщата и вътре в нея няма проблеми

Ясно е, че преди да купите въпросната къща сте направили обстоен оглед на всички стаи, покрива, двора и всичко останало. Това обаче не е гаранция, че сте открили всички проблеми и ще се наложи когато имате свободно време да отиде и отново да направите оглед. Всичко може да стане с помощта на ваши приятели, роднини или пък майстори, на които да си платите.

Обърнете внимание на покрива, защото той е най-важен и доста скъп за ремонт. Пукнатините по стените, тавана и пода също са проблем и е добре да разберете защо са се образували. В по-старите къщи може да има течове и места без осветление, което също може да се окаже проблем в бъдеще. Не подценявайте нищо, за да не съжалявате!

Обзаведете стаите в свой стил

Може би си мислите, че обзавеждането на стаите е лесна задача, но това изобщо не е така. Много е важно да обзаведете по начин, по който няма да се налага купуването на неща в следващите няколко години.

Мебелите, бялата техника и малките електроуреди в днешно време са скъпички, но винаги има и евтини решения, които са много изгодни. Разберете се как точно искате да изглеждат стаите и след това действайте смело.

Започнете с разчистването на двора

Колкото и да е малък двора, то той трябва да бъде разчистен, за да може да започне същинската работа по него. Ако има твърде много камъни е добре да ги съберете на едно място и да не ги изхвърляте, защото може да ви потрябват.

Може да се наложи викането на багер или нещо подобно, което да помогне с разчистването, тъй като повечето стари къщи са с много занемарени дворове и работата е тежка. С разчистването ще може да си дадете представа кое и как ще бъде направено в двора, така че да ви хареса и бъде удобно.

Запознайте се с новите си съседи

Запознанството със съседите е много важно за вас и вашето спокойствие на село. Хубаво е да отиде в съседните къщи и да се представите на новите си съседи по най-добрият начин, защото първото впечатление е важно. Може да ги поканите в къщата ви на обяд, вечеря или просто на кафе, за да си поговорите малко за селото, за правилата в него и т.н.

Започнете изграждането на ограда

След като вече сте изчистили двора си и няма да влиза повече тежка техника в него е време да помислите и за изграждането на оградата. Има стотици видове огради и от вас се изисква да изберете точната за вас и вашата сигурност.

Не ви съветваме да избирате от най-обикновеният вид ограда, защото тя лесно може да бъде скъсана или премахната и да се влезе в двора ви. Не забравяйте, че сигурността ви е на първо място!

Вашият коментар