Подарък за колегите – супер!

Подаръци в офиса

Коледното настроение в офиса е налице – значи е време за подаръци!

Коледното обикаляне по магазините за подаръци на близки и приятели вероятно вече е замъглило погледа ви, но има и други – колегите. Досега горе долу сте се справяли с лекота, защото си знаете хората и сте се справили с избора на подарък, но при колегите става малко сложно. Защото всеки колектив си има традиции. Най-лесното е да направиш електронна картичка с весели пожелания и да я разпратиш по мейлите, но ако вече е наложена традиция просто спазвайте само някои правила при избора на подарък:

Не трябва да бъде много скъп, защото може да постави в неудобно положение получателя. Не трябва да бъде много евтин, защото може да постави в неудобно положение вас.

Подаръците за колегите трябва да са приблизително поне на еднаква цена, за да не се обиди някой. Ако все пак искате да подарите на някого нещо по-скъпо, направете го тет-а-тет.

Подаръкът за шефа трябва да бъде от всички и да не е евтин.

Но какво по-точно да подарим – всеки си е блъскал главата с този въпрос, нали! Новогодишният подарък трябва да бъде хем не много скъп, хем универсален и желателно полезен. Като например:
Новогодишни атрибути – като например изкуствени елхички, глинени сувенири за знака на идващата година или просто коледни играчки.
Може и сладкиши. Сутринта се появявате с кошница вкусотии и на всеки подавате сладки, шоколад или други такива неща, придружени с приятни пожелания. Освен сърдечното “благодаря” ще получите и искрените им симпатии.
Декоративни предмети. Ароматизирани новогодишни и фигуративни свещи биха били отличен подарък за повечето жени, докато за мъж колега би подхождало “дървото на парите” върху бюрото му.
Може да свършат чудесна работа и хумористичните подаръци, но не всеки има здраво чувство за хумор и просто трябва да бъдете много внимателни, ако сте се спрели на тях.
Чудесно ще бъде да им изработите лични подаръци, стига да имате време и сръчни ръце. Или пък да им направите снимки и към всяка снимка весели пожелания. Дори може да ги римувате, ако ви се отдава.

Какво не трябва да подарявате:

-златни накити.
-предмети с религиозно съдържание.
-дрехи и бельо.
-козметика и парфюмерия.
Всички те са неща, които човек избира сам, защото всеки има собствен вкус.

Усмихвайте се, когато подарявате. Гледайте в очите, не се извинявайте и не питайте дали е харесал подаръка. Вие сте го направили. Вие сте чудесни!

Вашият коментар