пътна помощ

Пътна помощ и репатрак София

Пътните произшествия у нас зачестяват доста и причините за това са много. Можем да започнем с пътната обстановка, да минем през старите и неизправни коли, които караме и стигнем до индивидуалните умения, които не всеки на пътя ги притежава. В тази статия ще стане на въпрос за пътна помощ в град София и за услугата репатриране на автомобил.

В кои часове на денонощието можем да търсим услугите на пътна помощ?

Компаниите за пътна помощ работят денонощно. Това е така, защото едва ли има човек, който знае кога и какво ще се случи с колата му по време на път. Може да се обадите и да поискате помощ както през деня, така и през нощта без да ви бъде отказано. По този начин шофьорите могат да се чувстват сигурни и спокойни, че има кой да им помогне.

Скъпи ли са услугите на пътна помощ?

Всяка една услуга на пътна помощ има своята цена, но много често тези цени зависят от странични фактори. Ако например ви се наложи да се възползвате от услугата подаване на стартов ток на място, то фиксирана цена е около 30 лв, но допълнително ще трябва да доплатите и за изминатите километри до вас.

При смяната на гума цената също зависи от разстоянието, но и от това какъв размер е гумата, каква по вид е тя и дали я искате с джанта или без. Компютърната автодиагностика е може би една от услугите, която е с фиксирана цена спрямо това на какво МПС ще се извърши тя. Идването на място за направата й също е с фиксирана цена.

Репатрак София

Репатрирането в София, а и в други по-големи градове е една от най-често търсените услуги. Повредите по колата могат да се случат изведнъж и по този начин вие да не може да реагирате адекватно. При нужда от репатриране в столицата ни или в близост до нея, вие може да потърсите пътна помощ БИГ- гр. София. Няма да сгрешите с избора си и така ще бъдете транспортирани до вашият дом, до сервиз за поправка или до друго място, което вие пожелаете.

Съвети при опасни ситуации на пътя

Опасните ситуации на пътя могат да се случат както на неопитните, така и на опитните шофьори. В такива ситуации е хубаво да се знае как трябва да се реагира, за да запазим своето здраве и живот и това на останалите участници в движението. Когато загубите контрол над управлението на колата не трябва рязко да натискате предала на газта или пък този на спирачката, защото ще стане още по-зле.

Спукването на гума по време на шофиране също е опасно. Колата лесно може да излезе от пътното платно, което може да доведе до сериозни последици. Намалянето на скоростта трябва да стане бавно чрез сменяне на предавките към по-ниските.

След като вече сте спрели колата си е нужно да обезопасите мястото с поставяне на светлоотразителен триъгълник и обличането на светлоотразителна жилетка, така че другите шофьори да могат да ви видят. Запазвате спокойствие и изчаквате помощ.

Вашият коментар