диагностика на кола

Компютърна автодиагностика- полезна или не е тази услуга?

Компютърната автодиагностика е услуга, която е все по-често използвана от шофьорите, които искат колата има да бъде в изправност. Тази статия ще е за онези, които все още не знаят какво точно представлява този тип услуга или пък знаят, но все още не са я изпробвали върху своят автомобил, за да видят какви ще са резултатите.

Ще научите какво точно представлява компютърната диагностика, всеки ли може да я направи, къде се прави такава диагностика, колко ще струва тя и има ли някаква полза от нея. Надяваме се, че с написаното по-долу ще ви убедим в ползата от компютърната автодиагностика.

Какво представлява диагностиката и как се прави тя?

Компютърната автодиагностика е услуга, насочена към установяване състоянието на даден автомобил чрез сканиране на всички негови модули. Всичко това става с помощта на професионална техника, която представлява кабели, сканиращо устройство, софтуер и лаптоп. След като кабелите са свързани правилно към колата и устройството е време да започне същинската част на процеса.

Сканирането не отнема повече от 35-45 минути. Това означава, че няма да ви коства никакво време да отидете и да направите диагностиката и по този начин да сте сигурни в автомобила си. Модулите биват сканирани и грешките могат да се видят на монитора и след това да ви се обяснят по-подробно, за да разберете откъде идват те и как могат да бъдат премахнати, за да не ви създават излишни главоболия.

Можем ли сами да извършим диагностиката?

Всеки шофьор може да направи компютърната автодиагностика сам, тъй като в интернет се продават всякакви по вид диагностики за автомобили. Ако не сте го правили преди е хубаво да има някой до вас, който да ви разясни и покаже как става. Ние обаче не ви съветваме да правите диагностиката сами или с приятел, който може.

Съветваме ви да потърсите професионална помощ в сервиз или компания, където правенето на компютърна автодиагностика е основното нещо. Със самостоятелното правене на диагностиката рискувате да не направите нещо както трябва и така всичко да се обърка. В сервиз вие ще получите 100% гаранция, че всичко ще бъде направено професионално и дори ще получите гаранция.

Компютърна автодиагностика на място

Ако сте твърде заети или пък сервиза, в който искате да направите диагностиката е твърде далеч, то вие може да се възползвате от направата на такава диагностика на място. Така вие няма да търсите къде точно се намира сервиза или компанията, а специалисти ще дойдат на адреса ви и всичко ще се случи там.

Компютърна автодиагностика при оглед на кола преди покупка

Ето още едно предимство, което сервизите и компаниите за компютърна автодиагностика предлагат. Вие ще може да направите диагностика на колата, която сте си харесали и искате да закупите. По този начин вие ще разберете в какво състояние е тя и заслужава ли си да бъде купена тя. Всичко става за по-малко от час, а резултатите са на ниво.

Какви са цените за компютърна автодиагностика?

Цените за този тип услуга много зависят от вида на МПС-то. Вие може да направите диагностика на лека кола, мотор, бус, джип, товарни автомобили и дори селскостопанска техника. Обикновено стартовите цени започват от 50-60 лева. За повикване на адрес клиентите ще трябва да доплатят допълнителни средства, които да покрият транспортните разходи до мястото. Всеки лев си заслужава и винаги ще останете доволни от извършената диагностика!

Вашият коментар