бърза и лесна продажба на кола

Колко лесно можем да продадем колата си и как това да се случи?

Продажбата на автомобил не е нещо, което се случва всеки ден, освен ако не се занимавате с тази дейност с цел докарване на доходи. Това от своя страна предполага, че не всеки човек знае как да подходи към продажбата на старата и вече ненужна кола, така че тя да се случи бързо, лесно и парите да са добри. Именно затова в тази статия ще стане на въпрос за няколко неща, които биха помогнали с бързата и лесна продажба на кола.

Вземете сигурно решение

Решението, което трябва да вземете по повод продажбата е хубаво да бъде сигурно. Това ще рече, че не трябва да имате някакви колебания и през няколко дена да си казвате „ще я продавам-няма да я продавам“. Тази несигурност ще забави значително продажбата, тъй като подготовката на колата изисква време и всеки път когато се откажете от продажбата, то ще трябва наново да правите всичко.

Лесна продажба чрез компания

След като вече сте решили със сигурност, че ще продавате колата си е ред да решите по какъв начин ще се случи продажбата. Според нас най-лесният и бърз начин да се случи продажбата на колата ви е чрез компания за изкупуване на коли. Единственото условие е колата да отговаря на изискванията на компанията, които могат да бъдат година на производство, наличие на всички документи, състояние и още др.

Това, което се изисква от вас е да се обадите на такъв тип компания, да кажете каква е колата, която искате да продадете и да си уговорите дата и час за оглед. В деня на огледа при вас ще дойде специалист от компанията, ще направи огледа с ваше присъствие и ще определи цената, която може да бъде платена. Ако вие се съгласите с нея ще може да получите парите си до няколко часа или още на другия ден.

Отидете в сервиз

Ходенето в сервиз не е задължително, ако знаете какво точно й има на колата като проблеми. Желателно е да се отиде в случай, че отдавна не сте ходили и не знаете какво е моментното състояние на колата, като дори може да направите и компютърна автодиагностика.

Всичко това се прави в случай, че няма да продавате автомобила чрез компания и ще трябва да знаете какво продавате на даден човек. Няма да ви коства много пари, но пък като знаете всичко ще може да потърсите по-висока цена на колата.

Изберете точното място за продажба

Избора на най-точното място за продажба е много важно. В днешни дни това е интернет пространството, където хиляди могат да разгледат обява ви. За да имате обаче добра обява, грабваща вниманието на всички е нужно да направите качествени снимки на колата отвън, отвътре, под капака и на забележките, които има тя.

Друго важно нещо е описанието към обявата, в което трябва да напишете всичко около колата, но без да лъжете или преувеличавате. Също така и цената не трябва да бъде подценявате, като тя трябва да бъде съобразена с качеството на автомобила и много други фактори. Не поставяйте твърде висока или твърде ниска цена.

Вашият коментар