пътна помощ 24/7

Кога можем да потърсим пътна помощ?

Не са много шофьорите у нас, които са се възползвали от услугите на пътна помощ и причините за това може да бъдат много. Почти на всеки обаче му се е случвало да се повреди нещо по автомобила докато е на път. Повредите по автомобила са нещо, което не може да бъде предвидено и трябва да се действа на момента.

В тази статия ще може да научите малко повече за компаниите, предлагащи помощ на пътя, как действат те, с какви услуги разполагат и кога могат да бъдат търсени. Цените също ще бъдат засегнати, тъй като парите са водещ фактор при търсенето на дадена пътна помощ.

Какви повреди може да отстранява пътна помощ?

Повредите, които могат да настъпят по един автомобил са стотици и различни по вид. Ние като обикновени шофьори не можем да знаем как се отстраняват всички настъпили проблеми и точно затова са компаниите за пътна помощ. Специалистите в тези компании са минали различни по вид курсове, обучения и тестове, за да могат да откриват и отстраняват всичко и за кратко време.

Повредите могат да се разделят на такива, които се поправят на място и на такива, при които трябва да се направи поправка в сервиз. Ако поправката може да стане на пътя, то вие сте късметлии и ще може да продължите пътя си. Ако обаче се наложи да бъде направена поправка в сервиз, то това не винаги означава, че повредата е лоша и трудна за отстраняване.

А ето и повреди, можещи да се отстранят на място:
– смяна на спукана гума;
– смяна на крушка и друг тип светлини;
– доставка на гориво;
– доставка на нужни части;
– поставяне на джанта, ако старата е повредена;
– подаване на стартов ток;
– смяна на част, която възпира да продължите пътя си;

Какво точно е репатрирането и скъпо ли струва то?

Репатрирането е услуга, която се предлага от голяма част компании за пътна помощ. Може да се каже и, че това е една от най-търсените услуги през последните години. Като цяло репатрирането е начина, по който повредените коли биват карани до определено място. Това място може да определите вие в съответствие с интересите ви.

Цените за тази услуга не са високи и започват от 50 лв за лек автомобил, като за всеки изминат километър се заплаща допълнително. Вие може да бъдете репатрирани до вашият дом, до автосервиз, който вие поискате или пък до сервиз на компанията за пътна помощ, където да бъде поправено всичко.

Често пътувам през нощта. Мога ли да потърся помощ по това време?

Ако сте от тези шофьори, които обичат да пътуват през нощта или пък работят по това време, то знайте, че пътна помощ отново е зад вас. Компаниите за пътна помощ работят денонощно и всеки един от нас може да се възползва от техните услуги. Някои компании имат известно покачване на цените през нощта, но не са фатални разликите с дневните тарифи.

Единственото, което трябва да направите при повреда на пътя през нощта е добре да обезопасите мястото, където се намирате. Това става чрез поставянето на светлоотразителен триъгълник, пускането на аварийните светлини и обличането на светлоотразителната жилетка. След това може спокойно да се обадите на пътна помощ, да обясните какво се е случило и къде точно се намирате вие.

Пътна помощ е на разположение и по празниците

И по време на празничните дни може да се възползвате от всички услуги на пътна помощ. Всеки ден има дежурни, мобилни екипи, които да се отзоват на всяко едно повикване. Това е огромен плюс и сигурност за всеки един шофьор, който е решил да пътува по празниците.

Вашият коментар