изгребна септична яма

Какво трябва да знаете за септичните ями?

Животът извън града в къща, до която няма прекарана канализация, не е удобен за съвременния човек. И веднага щом се стигне до инсталиране на канализационна система, възниква проблемът с изхвърлянето на отпадъци, което води до избор на пречистващо оборудване, като се вземат предвид характеристиките на терена и експлоатацията. Условията в този случай са от решаващо значение и не могат да бъдат пренебрегнати. Затова най-добрия избор е инсталацията на септична яма.

Какво е септична яма?

Това е подземна яма, която е вкопана до къщата, така че каналите да текат там чрез гравитация. Вътре в контейнера има частично разлагане на органични вещества и механично разделяне на твърда утайка и течност. Септичната яма е запечатана с хидравлични уплътнения и плътен капак, така че не се усеща неприятна миризма на мястото.  При липса на въздух, така наречените анаеробни бактерии участват в обработката на съдържанието – тяхната жизнена дейност протича без кислород.

Септична яма

Различните марки септични ями се различават по вътрешна структура, материал на производство и производителност. В зависимост от това дали ще промивате тоалетната, включително хранителните отпадъци, си струва да изберете оборудване със или без сепаратор за мазнини. Изборът на изпълнение се оценява въз основа на размера на семейството.

материали

Що се отнася до материалите за производството на септична яма, тя е предимно пластмаса или стоманобетон.

Най-популярни са пластмасовите контейнери. Те са по-евтини и не са корозивни. Такива може да намерите на достъпни цени от Екотим Инженеринг 09 ООД. Вярно е, че ниското им тегло, удобно за транспортиране и монтаж, може да създаде проблеми, тъй като през пролетта земята може да изтласка контейнера и всичко около къщата ще е, меко казано, в канализацията. Следователно компетентният монтаж е важен, за предпочитане с гаранция, залегнала в договора.

Тежките стоманобетонни септични ями с тегло няколко тона лесно издържат на налягането на почвата, но са трудни за монтаж. Едва ли си струва да се избере стоманобетонна сграда за развита зона, тъй като нейното инсталиране е свързано с участието на тежко оборудване и е изпълнено със смъртта на зелени площи.

Дори ако хидрогеологичните условия на обекта са от едната страна на скалата, диктуващи подреждането на филтърния изкоп или филтриращите полета, сериозните предимства на септична яма, като простотата на устройството и достъпната цена, са на преден план.

И в сравнение с дълбоките биологични пречиствателни станции, той също е независим от прекъсвания на електрозахранването. Последният важен аргумент в полза на септична яма е сезонността на пребиваване. Ако крайградското жилище не се използва, нищо няма да му се случи, не е необходимо да се запазва или активира.

Вашият коментар