кейс за смартфон

Какъв вид калъф за телефон да изберем

Калъфите за смартфони са разделени обикновено на два вида. Първият вид са универсалните модели, които са- подходящи за различни телефони, които имат определен размер на екрана, както и един и същ подредба на конектори и камери. Вторият вид са специализирани калъфи, които се правят се изработват за конкретен смартфон, например съществуват чудесни калъфи за телефони samsung.
По-добре е да закупите от втория вид – специализиран калъф, защото той ще пасне най-добре на устройството. Понякога може дори да бъде оборудван с допълнителни опции, като например вграден прозорец на това място на екрана, където се отчита часът. Може също така да ви осигури и възможност за управление на смартфон, без нужда от отваряне на капака.

Видове калъфи за телефони според дизайна

В момента са много актуални различните калъфи със стикери от винил или кожа. Става дума за многоцветни фолиа, залепени на гърба, встрани и около екрана на смартфона. Те плътно прилягат на устройството и го предпазват чудесно от драскотини или удар. За съжаление обаче, не могат да гарантират защита от повреди при падане, така че ако искате да използвате такъв, по-добре е да бъде в комбинация с още един кейс.

Калъфи, тип подложки

Те защитават гърба и страните на смартфоните. Подложките практически не увеличават теглото и размера на мобилните устройства, а и идват в различни видове цветове и дизайни – герои от филми, архитектурни изображения и т.н.

Калъфи-брони

Те представляват рамка, покриваща смартфона отстрани. Въпреки простотата на дизайна, такива калъфи осигуряват доста надеждна защита. Краищата на бронята стърчат над повърхностите на задната и предната част на устройството и ако смартфонът падне, те поемат основната тежест, а екранът с тялото ще остане непокътнат.
Но преди да направите окончателния си избор за калъф на вашия смартфон, както и по-горе споменахме с примера за калъфи за телефони samsung, първо проверете какви са наличните възможности за вашата конкретна марка.

Вашият коментар