проблеми с неудобна възглавница

Как да решим проблемите на съня

Съня е важен за човека, като той обаче може да създаде някой проблеми. Например проблема с матраците може да бъде решен, като те се сменят на всеки десет години. Хубавият матрак ще ви дари със здрав и хубав сън.

Друг проблем може да е свързан с възглавниците които ползвате и с позицията на главата, шията и меките тъкани на гърлото при сън. Когато човек спи тези тъкани се отпускат и ако сте в неправилна позиция могат да доведат до прекъсване на притока на кислород и по-затруднено дишане. В повечето случаи този проблем се решава при закупуване на качествена ортопедична възглавница.

Преди се е смятало, че хората трябва да спят по най-малко осем часа, но днес учените казват, че спящите по шест или седем часа се радват на дълголетие на фона на хоратя, радващи на по осем и повече часа сън.

Проблемите със спането могат да бъдат следните: хронично хъркане, както и проблеми със заспиването. Хроничното хъркане може да бъде спряно, чрез малка пластика, която се поставя в глътката и на небцето. Тя е безобидна за човека и помага доста. Другият проблем на хората е този със заспиването. Някой хора не могат да заспят, а днешната медицина предлага различни решения в тази област, като хапчета за сън. Честата им употреба обаче може да навреди на хората, като днес все повече млади хора прибягват до тях. Недоспиването е една от причините а катастрофи в световен мащаб. По тази причина фирми, производители на автомобили, като Волво, поставят различни сензори в колите си за да следят стойката на тялото на шофьора. Смята се, че ако имате проблем със заспиването можете да броите. Това обаче се оказва е метод, който няма а доведе до заспиване, а само ще натовари мозъка. Препоръчително е да заложите на секс, четене на книга или да изпиете топло мляко. Това ще ви помогне да се отпуснете и ще ви накара да заспите спокойно. В същото време се смята, че хората, които ходят на сън не трябва да бъдат будени, но това е мит. По-добре е такива хора да се будят, вместо да бъдат оставяни да се разхождат.

Вашият коментар