точната семейна кола

Как да изберем точната кола за себе си и семейството?

Покупката на кола в днешно време може да бъде както много лесна, така и много трудна задача за всеки един от нас. Това е така, защото на пазара за автомобили в днешно време има всичко и дори да няма, то ние имаме и друга опция за търсене, която е в чужбина.

Когато има толкова голямо разнообразие за някои купувачи може да бъде лесно, но пък за други прекаленото търсене, сравняване и оглеждане на коли може да е трудна задача и дори отегчителна. Нужно е да знаете, че при покупката на кола трябва да знаете какво точно търсите и затова е хубаво да имате зададени критерии преди това.

Откъде да търсим и купим кола

Всеки може да избере място или начин, по който да търси точната колата за себе си и семейството. В тази връзка може да отидете в някоя автокъща и там да попитате или огледате за такава кола, която търсите. Бързо ще бъдете ориентирани към определени марки и модели автомобили, които биха удовлетворили вашите желания.

Покупката на кола от автокъща има и своите минуси, които се изразяват в това, че автомобилите оттам не са регистрирани, нямат платени винетка и гражданска отговорност и по този начин след покупката вие ще трябва да похарчите още пари за автомобила, което в повечето случаи става бавно и не е много приятно.

Друг вариант е да закупите автомобил от собственик. При този начин ще се наложи малко повече да търсите на различни места и в много сайтове, но винаги търсенето се отплаща. Когато намерите точната кола за вас според това, което сте видели на снимки и сте прочели за колата, ще трябва да направите оглед, за да се уверите, че всичко снимано и написано отговаря на реалността, а не е заблуда за по-лесна и бърза продажба.

Този тип покупка също има недостатъци, но те са изключително малко и затова ще изброим плюсовете. На първо място е спестяването на излишни разходи по регистрация и плащане на всичко видове задължителни неща след покупката. Също така ще може да разберете повече за автомобила и дали той е бил поддържан навременно от собственика. Тест драйва също е предимство и много помага за изграждането на представата около автомобила.

Има и трети вариант, който все повече нашумява и това е покупката на автомобил от чужбина. Тук рискът е голям, тъй като вие сте видели автомобила само на снимки и не може да бъдете сигурни, че той ще пристигне в това състояние в което сте го поръчали. Вярно е, че цените ще бъдат по-ниски, но пък е важно да си зададем въпроса- „струва ли си?“.

Какви могат да бъдат зададените от нас критерии?

Критериите са индивидуални за всеки тип шофьор и всички нужди, които той изпитва. Всеки е хубаво да си зададе такива критерии, за да улесни своето търсене на автомобил и така да бъде спестено не само време, но и средства. А ето и няколко критерия:

– Вид на използваното гориво;
– Разход на гориво;
– Големина на автомобила;
– Марка и модел;
– Наличието на семейство и деца;
– Наличието на домашен любимец;
– За какво ще се използва автомобила (за градско шофиране, работа извън града, работа на труднодостъпни места и т.н.);

Всеки един от зададените критерии ще има различно тълкуване от всеки един шофьор, тъй като нуждите ще бъдат коренно различни. Със сигурност има още много критерии, които могат да бъдат зададени, но тези са едни от основните, за които се сетихме.

Като последно можем да ви кажем, че предварителната проверка на кола преди покупка е много важен процес, на който е хубаво да обърнете внимание, като дори може да потърсите професионална помощ от компания, предлагаща такава по вид услуга.

Вашият коментар