да изберем детски клин

Как да изберем детски клинове

Качеството на детските клинове за момичета, подобно и на останалите стоки за деца, е водещият критерий в избора на най-подходящи модели. Ето какво е необходимо да знаете, ако търсите да се снабдите с детски клинове за момиче, според специалистите от funkykids.bg.

Освен, че трябва да изглеждат добре, необходимо е клиновете да бъдат изработени от безопасни, най-добре естествени материи. Допирът на всякакви изкуствени тъкани с неясен произход до нежната бебешка или детска кожа крие големи опасности за здравето.

Най-добрата материя за изработка на детски клинове е памукът. Този материал е подходящ за носене всеки ден, защото няма опасност да предизвика алергични реакции. Освен това е много приятен на допир и на децата ще им бъде много комфортно, облечени с памучни клинове.

Качеството на детските панталони, дънки, клинове и чорапогащи, както и всякакви стоки за деца, е обект на повишени изисквания. Това важи, както за родителите, така и от агенциите, които се занимават със сертифициране на материи за детски дрешки за момиче или момче и най-вече малки бебета. Последните не само трябва да изглеждат добре външно, но и трябва да бъдат направени от висококачествени, главно естествени суровини. Затова, когато купувате детски клинове, винаги е добра идея да заложите на такива, които са изработени от памучна тъкан.

Подобно на всички останали материи, памукът също си има своите недостатъци, които няма как да не отбележим, ако искаме да дадем обективно мнение. Памучните тъкани се мачкат, бързо губят формата си и след като са носени известно време, се завалват. Всеки е виждал малките топчета, образувани по памучните дрехи, които се носят интензивно, именно като клинове и дънки. Въпреки това, поради големите си предимства, хората са склонни да „простят“ този недостатък. Загубата на форма след пране, може лесно да бъде компенсирана с добавяне на няколко процента еластан. Така изработените детски дрехи могат да бъдат едновременно удобни, приятни и безопасни, а също така практични и устойчиви на износване.

Има обаче едни други тъкани, изработени в комбинация от памук и ликра /еластан/, като най-често примесът с ликра е съвсем нисък процент, който обаче се оказва напълно достатъчен, за да подобри значително структурата на материята. Тя става много по-устойчива на деформиране и завалване. Точно такива модели са най-подходящият избор, особено ако искате да се снабдите с качествени детски клинове за вашето момиченце.

Вашият коментар