Ето как закусвайки малко шоколад всеки ден може да отслабнете


Колкото и невъзможно да ви звучи, екип от световни учени са доказали, че ако към традиционната ежедневна закуска добавим някой от десетките десерти с шоколад, успешно ще постигнем вталяване и отслабване. Става дума за сутринта, тъй като именно тогава метаболизмът е най-бърз и след приемането на десерти с течен шоколад, например, ще имаме цял ден за изгарянето на калориите им. А включвайки някоя от вашите домашни рецепти с шоколад, богати на въглехидрати и протеини, със сигурност те ще намалят чувството ви за глад и желанието за тъпчене. Разбира се, че може просто да си отчупите и няколко парченца суров шоколад, но както всички добре знаем, добашно приготвените рецепти с шоколад са най-ефикасни, полезни и сигурни.

Изследователите са използвали и разделили на две групи обсег от 194 човека, страдащи от наднормено тегло без диабет. Едната група се е придържала към нисковъглехидратна диета със закуска, която съдържа 300 калории, а другата такава е изяждала близо 600 калории сутрин, като са включвали и различни шоколадови рецепти, независимо дали става дума за суров шоколад или пък някои лесни десерти с шоколад. Първоначално и двата типа участници са отслабнали с 15 килограма, но по време на втория етап от изследването хората с нисковъглехидратна диета отново са възвърнали по около 10 килограма, докато техните съотборници, консумиращи различни рецепти с течен шоколад, са свалили още 7 килограма тегло, без да качват нищо.

Един от специалистите е констатирал, че участниците с по-богата закуска не са усетили почти никакво желание за въглехидратни храни през останалата част от деня. И така накрая тези, които са приемали рецепти с черен шоколад, са отслабнали с цели 18 килограма повече от другите участници.

Психолози са категорични, че опитите за напълно отричане от сладки лакомства като рецепти с бял шоколад, например, води до последваща пристрастеност към тях и то в далечна перспектива. Диетолози също подкрепят тази теза, добавяйки, че изключително ефективна техника е да се приема по-голяма част от дневните калории именно сутрин, тъй като това влияе на функциите на тялото и на апетита, без значение дали предпочитате сурови блокчета или да приготвяте рецепти с разтопен шоколад.

 

Вашият коментар