душ

Душът се е превърнал в ултра-модерен уред не само за къпане, но и за удоволствие

Душът вероятно е крайъгълният камък в банята. Все пак банята се посещава основно с цел да се изкъпем и да отстраним нечистотиите от тялото си. У нас понятието баня е малко размито поради фактът, че в резултат на наследството от близкото минало, банята и тоалетната са се превърнали в едно цяло и често казвайки отивам до банята всъщност имаме предвид до тоалетната и обратно. Когато говорим за банята като такава, обаче душът е сложен на пиадестал. Ако трябва да бъдем честни душът не винаги се е радвал на такова внимание, защото преди да започне изпозването на вода под налягане, която да може да тече продължително и да има възможност за избор на температурата, хората са се къпели във вани или в легени поливайки се с вода.

Днес душът се е превърнал в ултра-модерен уред не само за къпане, но и за удоволствие. Сега душът не е просто един чучур, от който тече вода. Последните предложения на производителите на душове са като „космически кораби” в сравнение с онези душове, които познаваме от близкото минало. Новите душове дори не са просто душове, а например душ панел, който освен основната „пита” има и няколко на брой дюзи за разпръскване на вода и масаж на определени части от тялото.

Душ панелът пък е поставен в душ кабина, която не е просто душ кабина, а знаете ли хидромасажна душ кабина!!!

Има такива душ панели, при които всяка дюза за разпръскване на водата е с възможност за регулиране на височината, налягането и видът струя на водата, което от своя страна гарантира максимално добър масаж и истинско удоволствие от вземането на душ.

Ако сте решили да си купувате душ, пред Вас стоят различни варианти. Най – елементарният е да си купите обикновена смесителна батерия за душ и душ слушалка, която да окачите на стационарна или с възможност за регулиране на височината закачалка.

Друг вариант е да си вземете смесител за душ, който се вгражда в стената и пита за душ, която е окачена неподвижно за стената или пък както в последните предложения на дизайнерите – много голяма душ пита, която е окачена на тавана.

Трябва да отбележим, че в последно време душът за вграждане стана особено популярен и предпочитан поради новаторската и естетически издържана визия на този тип модели.

Трети вариант е да си инсталирате душ панел. Естествено душ панелите са ужасно много видове, които се различават по своята големина, цвят, брой и функционални възможности на дюзите.

Душът за баня отдавна е извоювал своето господстващо място в банята и несъмнено е най – бързият и достатъчно ефективен метод за измиване на тялото. Следвайки модните тенденции в този сектор, душът води след себе си някои превърнали се вече в неотлъчни негови другари, артикули за баня като смесител (батерия) за душ, душ корито, параван за баня, който всъщност си е точно параван за душ и в много от случаите дори цяла душ кабина.

В случай, че банята Ви е прекалено малка, за да поместите в нея, душ кабина или душ параван или пък не сте в състояние да си позволите модерен душ панел с термостатичен смесител, то поне обърнете внимание на това да си вземете качествена смесителна душ батерия и слушалка за душ с малко по – голяма душ глава, за да може с удоволствие да си казвате „честита баня”

Вашият коментар