Последните новости срещу старата школа: От какви акумулатори се нуждаят електрическите автомобили

Опазването на околната среда, икономиите на ресурси, и не на последно място – нашето удобство, води до създаването на нови технологии, в това число и електромобилите. Всяко инженерно постижение води след себе си много години на усъвършенстване и изчистване на дребните грешки, които възникват неминуемо в прохождането на иновацията.

Електрическите автомобили имат още дълъг път пред себе си, но вече спокойно можем да твърдим, че те са заявили недвусмислено своето място на пазара.

Фактът, че не разполагат със стандартни акумулатори за автомобили ги прави малко по-различни, а също и динамични (стига да имат батерия). Без страх дали ще запалите сутрин и с уникална по рода си тяга при стартиране, безшумни и често пъти изключително комфортни, тези автомобили могат наистина да ни впечатлят.

Старата школа

Ако не страдате от липса на средства за гориво и искате да се подсигурите за много километри напред, може би добрият стар двигател с вътрешно горене си остава предпочитан.

Освен обичайната поддръжка, която се изразява в регулярно обслужване и периодична смяна на акумулаторна батерия, автомобилите нуждаещи се от гориво няма да ви поставят пред угрозата да следите изминатите километри, да се въздържате от висока скорост и да търсите зарядна станция, за да се придвижите от точка А до точка Б.

От колко конски сили се нуждаем

Да имаме мощна кола понякога се оказва полезно, но в общи линии за масовия шофьор не е необходимо да разполага с твърде много кончета под капака. Нужни са точно толкова, че да направим качествено извънградско изпреварване, или за да хванем последните секунди на зеления светофар. При всички други случаи пистовите характеристики на един автомобил биха били неприложими.

Независимо от мощността си, всяка кола се нуждае от надежден и качествен акумулатор по няколко причини. На първо място се подразбира, че е стартирането на автомобила, след това идва нуждата от достатъчно ток за захранване на отопление, музика, чистачки, подгряване и др.

Нека не забравяме и колите със старт-стоп система. Те изискват повече енергия за поддържане на изброените функции, когато колата фактически не работи.

Не се чудете този път каква батерия да си купите. Нужни са ви само няколко клика на правилното място, за да получите достъп до едни от най-качествените продукти.

Направете си коледен подарък предварително. Колата ще ви се отблагодари през студените месеци, а на вас не ви е нужно друго освен да посетите https://dikar.bg и да подготвите една от най-изгодните си покупки. 

Вашият коментар